Corpul nostru poate avea reacţii alergice de natură diferită creată de sistemul nostru imunitar. Pentru a evita reacţiile alergice alimentare este important să ştim la ce anume avem alergie şi cum să evităm contactul cu aceşti alergeni. Pentru a venii în sprijinul cetăţenilor Parlamentul European şi Consiliul din 20 martie 2000 a încadrat alergenii din alimente în grupele descrise mai jos.

Cu toate că nu folosim toate produsele alergenice din lista de mai jos există posibilitea contaminării încrucișate datorită combinaţiilor de ingrediente şi datorită procedurilor de depozitare şi manipulare a acestora.

 În cazul in care suferiţi de o alergie, vă rugăm respectuos să ţineţi cont de acest tabel şi să solicitati informaţii suplimentare înainte de efectuarea comenzii şi consumul acesteia.

Nu ne asumăm responsabilitatea pentru consecinţele consumului produselor noastre cu conţinutul de alergeni în diferite grade.

Vă mulţumim pentru atenţie şi întelegere!

1. Cereale care contin gluten
grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora şi produse pe bază de aceste cereale
2. Crustacee
şi produse derivate.
3. Ouă
şi produse derivate
4. Peşte
de exemplu: somonul, morunul și tonul, însă există numeroase tipuri de pești care trebuie evitaţi, în consum, de cei care au o astfel de alergie, și anume: anşoa, doradă, hering, macrou, sardină, rechin, șalău, crap, babușcă, caras, tilapia, ca şi produsele derivate ca de exemplu uleiul de pește.
5. Arahide
şi produse derivate: alune de bere, migdale, alune de pădure
6. Soia
şi produse derivate
7. Lapte
 şi produse derivate inclusiv lactoză
8. Fructe cu coaja
pot fi de exemplu: migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale) nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia şi nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) şi produse derivate
9. Ţelina
rădăcina, tulpină, frunza și seminţele și toate au potenţial alergen. Se poate găsi şi în produse derivate
10. Mustar
şi produse derivate
11. Seminte de susan
şi produse derivate
12. Dioxid de sulf si sulfiti in concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru 13
total liber pentru produsul gata de consum sau reconstituit în conformitate cu instrucţiunile fabricantului. Sulfiţii sunt încadraţi în categoria conservanţilor, în cadrul aditivilor alimentari și au de la numărul E 220 pană la E 228, fiind compuși atât din anhidrida sulfuroasă, cât și din: bisulfitul și metabisulfitul de potasiu, bisulfitul de sodiu, acidul sulfuros.
13. Lupin
este o plantă erbacee din familia leguminoaselor, Fabaceae, din care face parte și mazărea. Este
14. Moluste
şi produse derivate
15. Diverse produse vegetale
căpșuni, fragi, sparanghel, citrice, kiwi, mure, afine,