povestea noastră

Pizza Cu Drag

“Pizza Cu Drag” e mai mult decât un slogan, pentru noi aici la Il Classico, este un stil de viaţă. Şi cât drag încape în fiinţa noastră, l-am întruchipat pe tot în micul nostru restaurant, în preparatele italiene gătite tradiţional, şi mai ales în relaţia frumoasă pe care o avem cu oamenii care ne calcă pragul.

Povestea Il Classico este despre drag şi dragoste, despre a petrece timp împreună, despre prietenie, despre a oferi un serviciu de calitate italiană, şi cel mai important, despre a fi autentici şi despre mâncare traditionala italiană, ca la mama ei acasa … pentru că suntem o familie şi tot ce facem ţine cont de asta.

“Eşti ceea ce mămânci, deci, degustă şi bucura-te nu doar mânca!”

Davide Barbolini

Aici lucrurile sunt bine făcute până la capăt, respectând reţeta tradiţională, fără compromisuri, după cum şi dragostea ne învaţă. Încrederea de a avea un produs autentic care respectă tradiţia italiană şi modul nostru familiar de a relaţiona sunt elementele esenţiale care ne ajută să creăm, în fiecare zi, atmosfera care diferenţiază micul nostru restaurant. Când am creat această poveste am avut ca obiectiv să vă servim o pizza cu adevarat italiana, într-un ambient comfortabil şi drăguţ, care te face să te simţi acasă şi te poartă cu gândul la meleaguri pline de măslini şi lămâi, de oameni gălăgiosi, ospitalieri, şi de specialităţi savuroase. 

Pizza am învăţat să o facem la Academia Italiana de Pizza Chef, cu multa dedicaţie şi perseverenţă. Procesul de învăţare a durat multe luni bune în care Davide seara mergea de la birou direct la lucru în pizzerie, pentru a face practica şi a-şi perfecţiona tehnica. Dragostea cere consecvenţă, la fel şi visele, dacă eşti dispus să le urmezi. Aveam vieţi atât de diferite înainte, atât de ocupate cu emailuri, telefoane şi clienţi la orice oră, atât de concentrate pe rezultate pentru alţii, atât de captive într-un birou fără suflet. Însă dorinţa de a fi împreună şi determinarea de a ne urma pasiunea ne-a ajutat sa căutăm un numitor comun, o nouă acasă unde amândoi să fim pe tărâm neutru şi să ne putem crea o viaţă nouă,îinsufleţită, diferită de ce am trăit până acum. Aşa am ajuns în Timişoara.

Ne-am aruncat cu capul înainte, cu curaj şi cu multă încredere în ştiinţa şi pasiunea noastră şi am creat pentru noi şi pentru voi “Il Classico”. Am ales intenţionat un loc mic pentru a-l putea gestiona doar noi doi, şi pentru că am vrut să creăm un spaţiu în care să servim oamenii cu adevărat ca şi la noi acasă, cu ospilatitate şi prietenie, ca într-o familie. Acum suntem 3, ni s-a alaturat fratele meu din Germania, unde plecase să îşi creeze un trai mai bun, dar l-am convins să se întoarcă să facă parte din familia “Il Classico” şi să ne ajute să facem pizza. Filozofia noastră este acea de a găti reţete autentice cu combinaţii simple, cu puţine ingrediente însa valorizate la maxim, după cum ne învaţă gastronomia italiană – şi mama lui Davide 😛 .

 

 

Propunem pizze tradiţionale italiene cu ingrediente originale, aşa cum se cere într-o pizzerie adevărată, îmbinate conform stilul mediteranean. Aluatul, elementul principal al acestui savuros fel de mâncare, este făcut în stil napoletan cu dospire de lungă durată pentru lejeritate şi o digestie uşoară. În fiecare zi ne place să experimentăm şi să cream noi pizze, cu combinaţii îndrăzneţe dar mereu echilibrate şi potrivite, ca de exemplu pizza Unica cu pancetta, parmigiano reggiano şi lămâie (invenţia lui Davide de care suntem foarte mândrii) sau pizza Gustosa cu salam picant italian şi vinete prăjite.

Când intri la noi la Il Classico intri parcă în sufrageria unei case italiane, unde te întâmpinăm noi gazdele, persoane cărora le face plăcere să te cunoască şi să iţi povestească secretele unei pizze cu adevărat italiene. Probabil ai înteles deja că vorbim despre o afacere de familie, a cărui nucleu este acest proiect de viaţă în care punem multă pasiune şi dedicaţie, la fel ca şi în tot ceea ce facem. Acum după ce ţi-am spus povestea noastră, nu-ţi rămâne decât să te convingi singur că aici facem Pizza Cu Drag!

PE scurt

Nişte numere

 

Restaurante

Oameni

Pizza

FANI

Particularităţi

Ce vă oferim?

Autenticitate

Pizza noastră este autentică italiană, respectând reţeta originală napoletană şi filozofia dietei mediteraneene 

Originalitate

Ingredientele noastre toate provin din Italia, începând cu mezelurile, brânzeturile, până şi făina e italiană, special făcută pentru pizza!

Profesionalism

Suntem profesionişti! Pizzaiolo Chef Davide a studia la Academia Italiană de Pizza şi a perfecţionat meseria în pizzerie în Italia iar Călin a învăţat de la cel mai bun!

Calitate

Filozofia noastră este simplă: un gust bun înseamnă mai puţin în cantitate însă de cea mai bună calitate, şi asta referindu-ne atât la ingrediente cât şi la relaţia cu clienţii noştri

Personalitate

Nu facem doar pizza autentică, noi am creat o identitate proprie pizzei noastre prin procesele de creaţie şi prezentare personalizate pe care le practicăm

Experienţă

La noi nu doar mănânci, la noi experimentezi, fie că vorbim de mâncare ori de atmosferă, încercăm să creăm mereu experienţe plăcute şi să le transformăm în amintiri frumoase
testimoniale

What People are Saying about us?

“A Great Find”

“Best pizza place in Timișoara. Cozy personnel, fine ingredients… pizza made with much care.”

Alexandru

“Fabulous food & flawless service”

“Excellent Pizza, very good Tiramisu and a very friendly team. “

Franz

“Excellent italian food ”

“Possibly the best pizza and pasta I’ve ever had. Fair prices, cozy location, very friendly staff. New favorite restaurant in town.”

Alex

“Speechless”

“Local italian pizzeria ran by Davide, always top notch service and heavenly italian pizza”

Andrei

Orar

MARŢI – SÂMBĂTĂ

 

12:00pm – 11:00pm

DUMINICĂ


12:00pm – 9:00 pm

 

LUNI


Închis – Zi de odihnă

Pentru rezervări şi comenzi pentru acasă vă rugăm să ne sunaţi la numărul de telefon: 

Timişoara
0770 315 889

Nu acceptăm comenzi telefonice antcipate pentru servirea în restaurant!

Vă mulţumim!