Povestea noastră, pe scurt

Venim din inima Italiei, din partea cea mai bogată în ingrediente prestigioase şi bunătăţuri rafinate a Italiei: Emilia Romagna. Munţii, văile, câmpiile şi marea au desenat teritoriul perfect pentru crea un adevărat patrimoniu cultural al mâncării. Oamenii calzi şi iubitori au creat de-a lungul timpului atmosfera perfectă pentru a se bucura împreuna de legătura deosebită numită familie.
Dar totuşi, de ce am lăsat Italia şi am venit pe meleaguri mioritice?
Din dragoste!
Ca în cele mai frumoase poveşti, dragostea a fost cea care a decis pentru noi.Dragoste de familie, dragoste de oameni, dragoste pentru tradiţie, dragoste pentru ceea ce ne place cel mai mult să facem: pizza!
Am adus cu noi sapoarea tradiţiei italiene întruchipată în cel mai iubit fel de mâncare de pe pamant: pizza. Fiecare aspect al mâncării este legat de istoria şi cultura locurilor unde acestea sunt create şi consumate. Cultura gastronomică italiană este fondată pe diversele resurse animale şi agricole ale frumosului teritoriu înconjurat de marea Mediterană.
Mâncarea este un pion principal ce a creat o identitate specifică Italiei, o identitate gustoasă şi unică în lume!Misiunea noastră este să vă purtăm într-o călătorie culinară emoţionantă prin intermediul mâncării noastre, a atmosferei calde şi a prieteniei cu care vă servim, povestindu-vă în acelaşi timp propria identitate culinară pe care cu răbdare şi pasiune o nutrim.

Cu ce vă răsfăţăm?

Pizza
Pizza autentică napoletană cu o identitate aparte: un blat cu dospire de lungă durată, un pat de roşii naturale, ingrediente originale italiene şi multă grijă la coacere şi prezentare.

Aperitivo

Platouri gustoase cu mezeluri şi brânzeturi italiene, numai bune de servit alături de un pahar de vin italian.  Fie că sunt fel principal ori deschizător de apetit, platourile astea rafinate îţi vor crea o atmosferă cu totul specială, ca şi persoanele cu care le împarţi.

Pasta
Reţete tradiţionale învăţate acasă la mamma, preparate pe moment şi întotdeauna “al dente”!   Pastele astea sunt atât de autentice încât te intrebi daca nu cumva te afli într-o trattoria din Italia!

Meniul complet aici: www.ilclassicopizza.ro